RCD 310

Garaż - sprzęt audio, nawigacje, radia CB

RCD 310

Postprzez bebus » 21 sty 2011, o 01:24

Witam,
Mam problem z radiem RCD300, powoli przestaje czytać płyty. Trzeba kupić coś nowego i wpadłem na pomysł żeby wrzucić radyjko z Golfa VI RCD 310. Podejdzie P&P i nie będzie problemów?
bebus
User
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 16:10
Lokalizacja: Kraków
Reputacja: 0
Województwo: Małopolskie
wersja wyposażenia: comfotline
Dane silnika: 1.9 TDI BKC

Re: RCD 310

Postprzez krisv » 21 sty 2011, o 09:02

Kwestia z ktorego roku masz samochod.

Bo moze okazac sie ze po cichu bedzie ci radyjko prad kradlo.

A co do starego RCD300 moze w pierwszej kolejnosci kup plyte czyscaca

http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-plyt-i-napedu-dvd-cd-i1409585089.html

Po stronie lasera na plycie masz szczotkę i ona kurz zbiera:)
1,9 TDI BKC ++ (> 182 PS // 403 NM <)
Avatar użytkownika
krisv
Moderator
 
Posty: 2470
Dołączył(a): 1 wrz 2009, o 21:03
Lokalizacja: Wa-wa
Reputacja: 7
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia: trend +
Dane silnika: 1,9 TDI BKC++

Re: RCD 310

Postprzez bebus » 21 sty 2011, o 10:14

Auto jest z 2005 roku, wersja Comfortline. Nadal istnieje zagrożenie podkradania prądu?:)

Pewnie, że można kupić płytę czyszczącą i w ostateczności tak zrobię ale miło mieć MP3 i ładne, nowsze radyjko.
bebus
User
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 16:10
Lokalizacja: Kraków
Reputacja: 0
Województwo: Małopolskie
wersja wyposażenia: comfotline
Dane silnika: 1.9 TDI BKC

Re: RCD 310

Postprzez krisv » 21 sty 2011, o 10:31

Tutaj masz obszerniejsza odp.

http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3.0.5/phpBB3/viewtopic.php?f=14&t=2583&hilit=rcd+310

Jest potrzebny niejaki gateway.

Chyba znajduje sie to cos nad pedalem gazu koszt to jakies 100-200zl
1,9 TDI BKC ++ (> 182 PS // 403 NM <)
Avatar użytkownika
krisv
Moderator
 
Posty: 2470
Dołączył(a): 1 wrz 2009, o 21:03
Lokalizacja: Wa-wa
Reputacja: 7
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia: trend +
Dane silnika: 1,9 TDI BKC++

Re: RCD 310

Postprzez piter_ldz » 20 lut 2011, o 12:54

zgadza sie potrzebny jest nowszy gateway,koszt moze nie jest duzy ale trzeba go jeszcze zaprogramowac - a tutaj pojawiaja sie juz schody.

Oznaczenie Gateway powinno miec na koncu litere L lub wyzsza z tego co pamietam aby nie kradlo pradu. Ja mam niestety jeszcze H...
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz
Avatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
 
Posty: 438
Dołączył(a): 27 maja 2010, o 11:47
Lokalizacja: Ldz
Reputacja: 0
Województwo: Ldz
wersja wyposażenia: Był trend :)
Dane silnika: 1.9 TDI BXE+

Re: RCD 310

Postprzez emiter » 21 lut 2011, o 09:10

piter_ldz napisał(a):zgadza sie potrzebny jest nowszy gateway,koszt moze nie jest duzy ale trzeba go jeszcze zaprogramowac - a tutaj pojawiaja sie juz schody.

Oznaczenie Gateway powinno miec na koncu litere L lub wyzsza z tego co pamietam aby nie kradlo pradu. Ja mam niestety jeszcze H...


Kodowanie to nie jest specjalny problem, wymieniałem Gateway u siebie, temat do ogarnięcia przez średnio zdolnego operatora VCDS'a :twisted:
emiter
Filantrop
 
Posty: 173
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 13:49
Reputacja: 1
Województwo: Łódzkie
wersja wyposażenia: Sportline++
Dane silnika: 1.6 FSI 85kW BLF

Re: RCD 310

Postprzez piter_ldz » 23 lut 2011, o 12:49

mozesz udzielic jakis wskazówek w jaki sposob powinno to byc zrobione ? Przymierzam sie do zmiany i nie wiem czy podejmowac sie tego tematu czy pozostawic to jakiemus mozgowi :)
Ogolnie wiem, ze powinno sie to programowac bit po bicie, jak ja to widze ? robie print screeny z obecnego gatewaya kazdego bitu, montuje drugi i wprowadzam bit po bicie na drugiego gatewaya :)
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz
Avatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
 
Posty: 438
Dołączył(a): 27 maja 2010, o 11:47
Lokalizacja: Ldz
Reputacja: 0
Województwo: Ldz
wersja wyposażenia: Był trend :)
Dane silnika: 1.9 TDI BXE+

Re: RCD 310

Postprzez emiter » 23 lut 2011, o 14:52

piter_ldz napisał(a):mozesz udzielic jakis wskazówek w jaki sposob powinno to byc zrobione ? Przymierzam sie do zmiany i nie wiem czy podejmowac sie tego tematu czy pozostawic to jakiemus mozgowi :)
Ogolnie wiem, ze powinno sie to programowac bit po bicie, jak ja to widze ? robie print screeny z obecnego gatewaya kazdego bitu, montuje drugi i wprowadzam bit po bicie na drugiego gatewaya :)


Dokładnie tak :)
emiter
Filantrop
 
Posty: 173
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 13:49
Reputacja: 1
Województwo: Łódzkie
wersja wyposażenia: Sportline++
Dane silnika: 1.6 FSI 85kW BLF

Re: RCD 310

Postprzez gontash » 15 mar 2011, o 08:47

Avatar użytkownika
gontash
Żółtodziób
 
Posty: 77
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 15:09
Lokalizacja: TL/WWa
Reputacja: 0
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 1,9 TDI BKC

Re: RCD 310

Postprzez Neosternik » 9 kwi 2011, o 10:56

Witam..czy do przesiadki z RCD 300 na RCD 500 taka wersja CAN będzie odpowiednia żeby nie kradła prądu??
Adres 19: CAN Gateway
Protokół: CAN
Oznaczenie elementu: 1K0 907 530 L
Komponent: J533 Gateway H07 0052
VW Golf Variant V 1.9TDI 2007r.
Neosternik
Fan Forum
 
Posty: 115
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 13:53
Lokalizacja: Wilkocin
Reputacja: 0
Województwo: Dolnośląskie
wersja wyposażenia: trendline+mody
Dane silnika: 1.9 TDI BXE 136KM

Re: RCD 310

Postprzez piter_ldz » 9 kwi 2011, o 16:46

Nie powinno byc problemu. Prad kradnie przy m.in. RCD310,RCD510,RNS510.
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz
Avatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
 
Posty: 438
Dołączył(a): 27 maja 2010, o 11:47
Lokalizacja: Ldz
Reputacja: 0
Województwo: Ldz
wersja wyposażenia: Był trend :)
Dane silnika: 1.9 TDI BXE+

Re: RCD 310

Postprzez Neosternik » 10 kwi 2011, o 10:35

A gdybym chciał wsadzić 310 lub 510 to będzie kradł przy mois sterowniku CAN?
VW Golf Variant V 1.9TDI 2007r.
Neosternik
Fan Forum
 
Posty: 115
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 13:53
Lokalizacja: Wilkocin
Reputacja: 0
Województwo: Dolnośląskie
wersja wyposażenia: trendline+mody
Dane silnika: 1.9 TDI BXE 136KM

Re: RCD 310

Postprzez mwsoft » 10 kwi 2011, o 11:47

Nie wiem jak RNS510, ale ja wymieniłem gatewaya na wersję L i RCD310 nie kradnie prądu - wszystko jest ok.
BRU 90KM/210Nm >>>>> 220KM/400Nm :tooth:
Kartoteka: http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?f=8&t=3975
Avatar użytkownika
mwsoft
Filantrop
 
Posty: 593
Dołączył(a): 30 sty 2011, o 17:58
Lokalizacja: DW
Reputacja: 22
Województwo: Dolnośląskie
wersja wyposażenia: Trendline+++
Dane silnika: BRU @ 220KM/400Nm

Re: RCD 310

Postprzez Kiler » 10 kwi 2011, o 16:00

Neosternik napisał(a):A gdybym chciał wsadzić 310 lub 510 to będzie kradł przy mois sterowniku CAN?

ja kiedyś w moim poprzednim golfie założyłem RNS 300 i samochód zwariował :lol: nie dawało się go zgasić ( wyjęcie klucza nic nie dawało ) zapaliły się baaardzo dziwne kontrolki i wiele różnych "szopek" tak dziwnych że nigdy bym nie uwierzył że to wszystko może być od radia :lol:
podejrzewam że też była to wina złego CAN BUSa (golf z 2005 roku ) ale wtedy bardzo szybko potrzebowałem radio i właśnie wtedy zamiast tego założyłem RCD 300 z MP3
nie mówię że każdy tak będzie miał ale bardziej chodzi mi o to ze podkradanie prądu to nie tylko jedyny problem jaki można napotkać montując inne radio
Avatar użytkownika
Kiler
Dyskutant
 
Posty: 648
Dołączył(a): 30 sty 2011, o 17:43
Reputacja: 0
Województwo: wielkopolskie
wersja wyposażenia: indyvidual
Dane silnika: BKD

Re: RCD 310

Postprzez Neosternik » 11 kwi 2011, o 06:20

mwsoft napisał(a):Nie wiem jak RNS510, ale ja wymieniłem gatewaya na wersję L i RCD310 nie kradnie prądu - wszystko jest ok.

A wiesz może z którego roku masz gatewaya w wersji L,bo podobno te sprzed 2008r i mimo że L potrafią powodować rozładowanie akumulatora.
I nie chodzi o RNS510 tylko RDC 510.
Sprawdziłem i u mnie Gateway jest 9-bitowy i właśnie "L"
VW Golf Variant V 1.9TDI 2007r.
Neosternik
Fan Forum
 
Posty: 115
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 13:53
Lokalizacja: Wilkocin
Reputacja: 0
Województwo: Dolnośląskie
wersja wyposażenia: trendline+mody
Dane silnika: 1.9 TDI BXE 136KM

Następna strona

Powrót do Car-Audio / Navi / CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Reklama w serwisie ]  [ Zostań klubowiczem ]  [ Zapytaj o sponsoring ]